Hopp til innhold
logo

Sykehusinnkjøp avvikler beredskap

Etter ett år og tre måneder har Sykehusinnkjøp besluttet å gå ut av grønt beredskapsnivå.

Publisert 25.06.2021
Sist oppdatert 27.12.2022

​​​Fra mandag 28. juni er foretaket ute av beredskap, etter ett år og nesten fire måneder.

– Vi har vært gjennom en meget krevende og annerledes periode. Den lange tiden med beredskap har vært nødvendig for at vi skulle kunne utføre oppdragene som handlet om pandemien på en god nok måte, sier konst. administrerende direktør Bente Hayes.

Selv om beredskapsperioden er over, pågår det fortsatt en hel del oppgaver i foretaket som er knyttet til pandemien.

–  Disse aktivitetene vil bli fulgt opp videre i ordinære styringslinjer. Det er mange medarbeidere og avdelinger som fortsatt jobber med dette, sier Hayes.

Situasjonen vil bli kontinuerlig vurdert, og oppdatert informasjon vil bli publisert dersom det skjer endringer som har betydning for vår virksomhet. Skjer det endringer vil vi raskt kunne reagere, og heve beredskapsnivået.​

– Takk for innsa​​tsen

Sykehusinnkjøp gikk i rød beredskap 16. mars 2020 som en følge av koronavirusutbruddet.  Etablering av kriseledelse og omlegging av ordinær drift til nasjonal koordinering ble iverksatt fra denne datoen. Fra 27. april 2020 gikk foretaket over til gult beredskapsnivå, og fra 26. mai 2020 hadde foretaket grønt beredskapsnivå.

Hayes vil også benytte anledningen til å takke medarbeidere og samarbeidspartnere for innsatsen gjennom beredskapsperioden

– Mange av våre medarbeidere har hatt et spesielt utfordrende og hektisk arbeidsår, og jeg vil takke alle for den ekstraordinære innsatsen som er lagt ned. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med de regionale helseforetakene i beredskapsperioden, og jeg vil takke også dem for godt lagspill, sier Hayes.Fant du det du lette etter?