logo Sykehusinnkjøp

Dette gjelder ved avbestilling av tjenestereiser

Mange må avbestille tjenestereiser i forbindelse med covid 19-utbruddet. Dette gjelder dersom du skal avbestille en reise.  

Publisert 13.03.2020
Sist oppdatert 12.01.2023
Et Norwegian-fly. Illustrasjonsfoto.

Helseforetakene har nasjonale avtaler på områdene flyreiser, hotelltjenester og kurs- og konferansetjenester. I denne teksten vil du kunne lese hva som gjelder for disse avtalene ved reiser og arrangementer som må avlyses.

Myndighetene oppfordret fredag til å unngå all reiseaktivitet som ikke er strengt nødvendig, både innenlands og utenlands. For helsepersonell som jobber med pasientbehandling ble det også lagt ned et forbud mot utenlandsreiser.

Les mer om rådene her

Alle som har booket reiser som ikke skal gjennomføres, bør avbooke disse så raskt som mulig. Samtidig har myndighetene gitt generelle råd om å unngå reising utover det som er absolutt nødvendig.

Hotellr​​om ved tjenestereise

For bestilling av hotellrom på tjenestereiser gjelder den generelle regelen om avbestilling av rommet innen klokken 16.00 eller 18.00 samme dag.

Kurs og kon​​feranse

For bestilte konferanser gjelder det enkelte konferansehotells avbestillingsregler. 

Flyre​​iser

Full flex-billetter kan avbestilles på vanlig måte ved å kontakte reisebyrået G-Travel. Foreløpig er det uklart om den ekstraordinære situasjonen i forbindelse covid-19 vil være et grunnlag for å avbestille økonomibilletter uten kostand. Enkelte flyselskap tilbyr nå spesielle ordninger, som også gjelder for rabatterte billetter.

Her kan du lese hva Norwegian tilbyr 

https://www.sas.no/traffic-information/message/

https://www.wideroe.no/reiseinfo/informasjon

https://www.norwegian.no/ruteinformasjon/updates/

Flyselskapene plikter å refundere kansellerte billetter i henhold til EU-forordning 261/2004 art. 8 nr. 1 bokstav a jf. Art. 5 nr. 1 bokstav a.

Reiser til områder Utenriksdepartementet fraråder å reise til vil trolig dekkes av reiseforsikring.